Избрани Новини

Кметът д-р Камбитов подписа договор за партньорство с Джуниър Ачийвмънт България

Ще организират курсове за бизнес, икономика, финанси, предприемачество, лидерство, стратегии

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов подписа договор за партньорство с изпълнителния директор на организацията Джуниър Ачийвмънт България Милена Стойчева. Д-р Камбитов поздрави екипа на организацията за тяхната дейност, за програмите, насочени към младите. „Договорът, който подписваме, обхваща не само младите хора в Благоевград, но и учителите. Поздравявам ви за курсовете, които организирате за бизнес, икономика, финанси, предприемачество, лидерство, стратегии. Те дават резултат. Полезни са за участниците, защото знанията могат да бъдат прилагани на практика в живота и това е най-важното“, каза д-р Камбитов. Той увери, че в лицето на Община Благоевград Джуниър Ачийвмънт България ще имат един добър и сигурен партньор. „Можете да разчитате на нас, защото ние споделяме и вашата визия „От предприемчиви хора към щастлива нация“ и смятам, че заедно с постоянство и упоритост ще го постигнем“, допълни кметът д-р Атанас Камбитов.

От своя страна изпълнителният директор на организацията Джуниър Ачийвмънт България Милена Стойчева благодари на кмета и Общината, че отделят толкова голямо внимание на образованието. „Живеем в нови измерения на икономиката и това изисква предприемчиво поведение. Нашата мисия свързваме с това да утвърждаваме този вид образование, чрез което да създадем добавена стойност за община Благоевград, защото има голяма връзка с развитието на кадрите, с това хората да бъдат добре снабдени със знания и умения“, каза Стойчева.

На подписването на Споразумението присъстваха заместник-кметът по култура и хуманитарни дейности в Община Благоевград Христина Шопова и проф. Сашко Плачков, ръководител на катедра „Технологично обучение и професионално образование“ към Югозападен университет „Неофит Рилски“ и научен консултант на Джуниър Ачийвмънт. Той отправи специални поздрави към кмета Камбитов за начина, по който ръководи общината и заедно с администрацията показват  предприемчивост в развитието на Благоевград. Проф. Плачков подчерта, че през 2016 г. е реализиран и първият прием на студенти по специалност „Педагогика на обучението по технологии и предприемачество“. „Надявам се, че и занапред Благоевград ще продължи да бъде център за  национални и международни изяви, свързани с обучението по предприемачество“, каза още  проф. Плачков.

„Ние, като ръководители, трябва да правим така, че хората, които са инициативни, да ги стимулираме, да стимулираме креативност и инициативност в служителите около нас, да се чувстват свободни в мисленето. Сигурен съм, че целите са поставени и ще ги изпълним, защото пътят започва с първите крачки“, каза д-р Камбитов, след което двете страни подписаха Споразумението. С него те се договарят за осъществяване на дългосрочно и ефективно сътрудничество в процеса на обучение на младежите по предприемачество, изграждане на модел за публично-частно партньорство и създаване на възможности за осъществяване на съвместни инициативи и проекти.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов