Избрани Новини

Цветанка Гаврилова-Иванова е новият директор на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград

Тя е главен асистент във Факултета по изкуства към ЮЗУ "Неофит Рилски“

Цветанка Гаврилова – Иванова спечели конкурса за директор на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. За поста се регистрираха двама кандидати – Цветанка Гаврилова – Иванова и Илия Ласин. След проведен конкурс, който протече на три етапа, Цветанка Гаврилова бе класирана на първо място според броя точки.

По професия Цветанка Гаврилова е хореограф. Тя е главен асистент във Факултета по изкуства към ЮЗУ „Неофит Рилски“ – Благоевград, член е на Българската професионална танцова асоциация, членува и в Dance World Cup – Великобритания. Новият директор на Центъра за личностно и творческо развитие е лицензиран треньор по спортни танци, а от 1998 година до този момент е председател на управителния съвет и треньор по спортни танци „Карат“. Биографията на Цветанка Гаврилова- Иванова е богата и категорично обвързана в спортните и танцови среди.

Сред целите за развитие на Центъра за личностно и творческо развитие за децата на Благоевград Цветанка Гаврилова посочва осигуряване на качествени и достъпни разнообразни форми на занимания в културната институция. Като мисия на ЦПЛР- Благоевград тя определя средата, която да позволява на всяко дете да се развива, да се учи и израства като здрава, интелектуално и морално изградена личност, мотивирана според своите желания, възможности и приоритети. Центърът ще полага специални грижи за децата с изявени дарби, които са националното богатство. Основният приоритет ще бъде повишаване на качеството и ефективността на образователно-възпитателния процес и стимулиране на развитието, творческите заложби и потенциала на всяко дете.

Предстои да бъде обновена материално-техническата база в Центъра, както и да се въведе практика за обучение на децата и през летните ваканции.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов