Избрани Новини

В мини "Бобов дол“ се провежда работна среща

Тя е с представители на министерствата на енергетиката, на труда и социалната политика и синдикатите

Наложително е Министерството на енергетиката да преразгледа финансовите и икономически параметри на продажбата на електроенергия, произвеждана с въглища от мини Бобов дол. Съдбата на дружеството бе първият въпрос, поставен на работната среща, която започна след приключване на миньорския протест в рудник „Бабино“, предаде БНР.

Производството в рудника е преустановено, като предстои да се инспектира на място какви са условията и доколко са надеждни машините и съоръженията. Според работниците, участващи в преговорите, демонтажът на част от оборудването е започнало още преди месец, а техниката е стара и неефективна. Представителите на концесионера на въгледобивното дружество, който е собственик и на Топлоелектрическата централа в Бобов дол, която работи само с въглища от мината, споделиха като основна причина за тежкото икономическо състояние на двете предприятия ниската изкупна цена на електроенергията на свободния пазар и високите такси при износа, които правят неконкурентни позициите им там, каза Мая Манолова, която защитава интересите на работниците и техните искания.

В работната среща, която се провежда в централното управление на мини „Бобов дол“, участват представители на Министерство на енергетиката, на труда и социалната политика и синдикатите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов