Избрани Новини

Да бъдеш част от редиците на българската армия

Във военно формирование 26400 в Благоевград има 26 вакантни длъжности

Министерството на отбраната разкрива 353 работни места за военнослужещи, съобщи БНТ. 11 военни формирования в страната трябва да бъдат попълнени от млади хора до 32 години, които могат да кандидатстват за различни длъжности. Във военно формирование 26400 в Благоевград има 26 вакантни длъжности. Търсят се сапьор, мерач на картечница, помощник-гранатометчик и други.

Кандидатите трябва да имат завършено средно образование, да бъдат физически и психически годни за военна служба.

Майор Пламен Пацов – зам.-командир по логистиката във Военно формирование 26400 – Благоевград: "Не трябва да бъдат осъждани за престъпления от общ характер, след това не трябва да бъдат следствени за престъпления от общ характер."

Една от длъжностите, за която има свободно работно място, е помощник-гранатометчик. Редник Илияна Кирова вече десет години умело съчетва семейните си задължения с военната служба в поделение 26400 в Благоевград.

Редник Илияна Кирова – помощник-гранатометчик във ВФ 26400: "Моята служба е да помагам в действията на гранатометчика. Когато има нужда от зареждане, допълнителни боеприпаси да му се донасят. Също така да го отбранявам, докато той стреля."

Крайният срок за подаване на документи за започване на военна служба е 28 октомври. Кандидатите могат да получат повече информация на сайта на Министерство на отрбаната или във военните окръжия.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов