Избрани Новини

"Пирин" не успя да се противопостави на шампиона

"Лудогорец" спечели с 3:1 като гост срещу ОФК Пирин (Благоевград) в среща от десетия кръг на Първа професионална лига

"Лудогорец" спечели с 3:1 като гост срещу ОФК "Пирин" (Благоевград) в среща от десетия кръг на Първа професионална лига.

Шампионите контролираха изцяло развитието на двубоя на стадион "Христо Ботев" и се доближиха на само една точка зад временния лидер "Левски".

Гостите поведоха в резултата още в седмата минута от дузпа, реализирана от Козмин Моци. Най-тежкото наказание във футбола беше отсъдено за нарушение в наказателното поле на вратаря Красимир Костов срещу Джонатан Кафу.

Само осем минути след това "Пирин" изравни. Тони Тасев центрира от корнер, Станислав Костов отклони с глава, след което Даниел Младенов също с глава прати топката неспасяемо в мрежата на Лудогорец.

Разградчани си върнаха аванса в резултата в 22-ата минута. Натанаел центрира отляво, Румен Сандев сбърка и остави топката на Джонатан Кафу, който от непосредствена близост с глава отново изведе даде преднина на гостите.

Минута преди края на първата част опасен удар на Станислав Костов премина на сантиметри от вратата на "Лудогорец".

В 47-ата минута Вандерсон стреля от малък ъгъл, но вратарят Костов изби топката в гредата. След точно един час игра отново Вандерсон тества рефлекса на Красимир Костов, като и този път стражът на "орлетата" не допусна изненада.

В 78-ата минута Александър Башлиев не успя да спре пробив на Джоди Лукоки и в опита си да попречи на съперника, прати топката от малък ъгъл във вратата, пазена от Костов.

Три минути преди края на редовното време Тони Тасев беше изведен сам срещу Владислав Стоянов, но ударът му не успя да преодолее опитния вратар и да направи загубата на домакините по-почетна.

След петия си пореден успех в Първа лига шампионите имат актив от 22 точки на второ място в класирането, докато "Пирин" е в средата на таблицата с 13 точки.

"Пирин": Красимир Костов, Кристиян Кощрна, Румен Сандев, Александър Башлиев, Антон Костадинов (85-Венцислав Бенгюзов), Орлин Старокин, Костадин Ничев, Димитър Благов (73-Владислав Златинов), Тони Тасев (89-Юлиян Попев), Даниел Младенов, Станислав Костов



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов