Избрани Новини

Над 300 кучета дефилираха на Първата международна киноложка изложба в Разлог

Тя е част от изложбата "Българско овчарско куче", която се организира за 16-та поредна година

По случай предстоящия празник на Разлог - 24 октомври, се проведе Първата международна киноложка изложба. Тя е част от изложбата "Българско овчарско куче", която се организира за 16-та поредна година, но този път е и с международно участие. Състезанието стартира с шествие на всички участници под звуците на родопски габа гайди.
На градския стадион в Разлог гостите от Украйна представиха демонстрация на перфектно дресирани кучета, които показаха дисциплина в послушание, отбрана и вярност. В състезанието взеха участие още кучета от всички клубове в България.
Изложбата бе открита от кмета на Община Разлог инж. Красимир Герчев и Аврам Петков - председател на Федерацията на „Българско овчарско куче“. На събитието присъстваха още инж. Венцислав Гърменов, зам.кмет по социалните дейности, жители и гости на Разлог. Аврам Петков връчи плакети и купа за 16-та киноложка и 1-ва Международна изложба на инж. Герчев и инж. Гърменов.
Международно съдийско жури оценяваше кучетата, които се бориха за наградите и купите от категории „Бебе“, „Подрастващи“, „Млади“, „Шампиони“, „Работен", който включва всички кучета-пазачи на домове, стада, обекти. Любопитен за публиката бе и танцът с кучета и хващането на фризби във въздуха.
Организатори на изложбата са Местен клуб „Българско овчарско куче“ със съдействието на Община Разлог.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов