Избрани Новини

Осъдиха 120 шофьори за транспортни престъпления

Крими

20-10-2016, 12:57

Снимка:

фейсбук

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

74 от тях са седнали пияни зад волана

По обвинение на Районна прокуратура – Велико Търново 120 шофьори са осъдени за извършени транспортни престъпления. При 92 от случаите прокуратурата е работила по незабавни и бързи производства, при което разследването е приключено и извършителят е предаден на съд и е осъден  в изключително кратки срокове. За извършени транспортни престъпления  прокуратурата е внесла в съда 60 споразумения, 42 обвинителни акта и 18  предложения за налагане на административни наказания след освобождаване от наказателна отговорност. Осъдени са 74 лица за   шофиране след употреба на  алкохол или наркотично вещества  и  39  за управление на автомобил като  неправоспособни водачи.

По внесен обвинителен акт и постигнато в съдебно заседание споразумение с Районна прокуратура –Велико Търново, 55-годишен шофьор е осъден за това, че на 08.09.2016г. в гр. В. Търново, управлявал  таксиметров лек автомобил, с концентрация на алкохол в кръвта 2,89 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Дрегер Алкотест 7510” – престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК. Наложено му е наказание три месеца лишаване от свобода,  което на основание чл.  66 НК е отложено с изпитателен срок от три години, лишаване от право да управлява МПС за срок от шест месеца и  глоба 150 лева.

Същото наказание ще изтърпи и 52-годишен мъж, шофирал след употреба на алкохол, след внесен обвинителен акт и постигнато споразумение в съдебно заседание с Районна прокуратура – В. Търново. Иван И. се призна за виновен за това, че на 27.08.2016 г., по път Велико Търново – Горна Оряховица, управлявал  лек автомобил “Ауди 80”, с концентрация на алкохол в кръвта 1,70 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Алкотест Дрегер 7510”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов