Избрани Новини

Комисията за защита от дискриминация с приемна в Сандански

Събитието е днес от 11 часа в залата на Общинския съвет

Днес от 11:00 часа в Залата на Общински съвет Сандански ще се проведе открита приемна за граждани с регионалния представител на Комисия за защита от дискриминация.

Комисията е специализиран орган, призван да провежда държавната политика в областта на равните възможности и равното третиране на всички граждани на територията на Република България. Различията между хората, основани на пол, раса, етнос, религия, обществено положение, както и на какъвто и да било друг признак, не могат и не бива да стават причина  за неравенство, привилегии или каквито и да   било други прояви на нетолерантност.

Регионалният представител на Комисията консултира граждани,  които са били обект на дискриминационни действия в работата, на улицата , в училище, в общината, в здравното заведение,  в магазина, тезиq които се чувстват с нарушени права заради недостъпна архитектурна среда или редица други практики на дискриминация  и им оказва методическа помощ при подаване на жалба.

Координати на регионалното представителство на КЗД в Благоевград: ул. “Митрополит Борис“ № 18, Тел. 073/83 11 37, GSM: 0892 211 215, Кирил Рамов – регионален представител.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)