Избрани Новини

Безплатни очни прегледи извършват в Гърменско

Община Гърмен е четвърта поред община в България, през която минава кампанията

Лекари-офталмолози от най-престижните болници в София продължават да правят безплатни очни прегледи за жителите на 3 села от община Гърмен. Това са общинският център Гърмен - 19 октомври, Дебрен – 21 октомври и Рибново – 24 октомври. Кампанията се организира от Сдружение "Право на зрение-България", Александровска болница-София, Софийско дружество по Офталмология и Организация на евреите в България "Шалом". Идеята за тази инициатива е да се направи достъпна качествената лекарска грижа за българите, живеещи в по-отдалечени от столицата места. Безплатните прегледи са най-вече за хора с по-малки финансови възможности, както и деца.

Община Гърмен е четвърта поред община в България, през която минава кампанията. Тя беше радушно подкрепена от кмета Минка Капитанова и нейния екип. Администрацията на общината се грижи прегледите да текат гладко и безпроблемно.

Прегледите се правят от 10 до 16 часа:

- на 21.10. 2016 г. - с. Дебрен в читалището;

- на 24.10.2016 г.- с. Рибново в кметството.

Посещението при очните лекари ще е по реда на пристигане на пациентите. Няма предварително записване на час. При констатиране на по-леки здравословни проблеми лекарите ще реагират на място. При откриване на по-сериозни заболявания на очите офталмолозите ще насочват и съветват хората къде и как да потърсят последваща грижа за здравето на своето зрение в различни болници и центрове в столицата.

Кампанията стартира от 3 октомври с прегледи в Симитли, Якоруда и села в Разложко. В първия й етап след трите общини и Гърмен офталмолозите ще посетят Бобов дол и Първомай.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов