Избрани Новини

"Малешево пее и танцува" събра български и чуждестранни ансамбли

Днес е официалната церемония по обявяването на лауреатите

Международният фолклорен фестивал "Малешево пее и танцува" отново събира на една сцена в село Микрево, община Струмяни, български и чуждестранни ансамбли, танцови състави, вокални групи и хорове за народни песни, инструментални групи, индивидуални изпълнители. Фестивалът е с конкурсен характер и всяка година привлича все повече и повече участници и ценители, а целта му остава неизменно - съхранение, утвърждаване и разпространение на фолклорното наследство на различни страни в Европа. 

Фестивалът се провежда в село Микрево. Основен организатор е Община Струмяни.

Конкурсната програма е в трите дни от 9.00 до 18.00 часа. По преценка на журито най-добрите изпълнители участват и във вечерните спектакли, както и в гала-концерта. Вчера, 22 октомври, от 19.30 часа бе официалната церемония по откриване на фестивала и концерт-спектакъл с участието на ансамбъл “Тракия“, български и международни фолклорни ансамбли, а гост-изпълнител бе Боряна Карпузова. 

На 23 октомври, от 19.30 часа е официалната церемония по обявяването на лауреатите на XIII-тия Международен фолклорен фестивал “Малешево пее и танцува“, Микрево, 2016. Гост-изпълнител е Стойка Германова. 

Предвидена е богата съпътстваща програма.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов