Избрани Новини

3500 участници от седем държави показаха изкуството си на "Малешево пее и танцува"

Музикалното събитие се провежда под патронажа на Министерството на културата

3500 участници от седем държави показаха изкуството си на сцената на 13-ото издание на международния фестивал "Малешево пее и танцува" в село Микрево, община Струмяни, предаде Дарик. Музикалното събитие се провежда под патронажа на Министерството на културата и се организира от община Струмяни с подкрепата на много партньори, приятели и съмишленици.

В тазгодишния фестивал самодейци от 120 населени места и седем държави създадоха истинска феерия от багри, талант и емоции на сцената на "Малешево пее и танцува".

Снощи кметът на община Струмяни Емил Илиев, който е и председател на фестивалния организационен комитет, приветства с "Добре дошли" ръководителите на чуждестранните групи и пожела на всички здраве и вдъхновение и стремеж към красотата. Той подчерта приемствеността на "Малешево пее и танцува", който се превърна в традиция и се утвърждава като голямо международно културно събитие. Илиев припомни, че преди две години фестивалът бе удостоен с приза "Златна кобилица" на ЦИОФФ - Международният съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства към ЮНЕСКО.

"За поредна година в Малешевската планина отекват звънки гласове, интструментални ритми и кръшни хора, събрали в едно изпълнители, ценители и изследователи на фолклорната и етнографска традициа на народите от различни страни. Над 3500 участници от България и чужбина създават палита от звук и светлина под небето в село Микрево", не скри вълнението си кметът Илиев.

Снощи сцената в Микрево бе покорена от изпълненията на фолклорните ансамбли от Македония, Украйна, Молдова и Сърбия.

Днес фестивалът продължава.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)