Избрани Новини

Ансамбълът на НЧ "Отец Паисий-1919“ Сандански отново е на първо място в "Малешево пее и танцува“

Заслужената награда бе извоювана в категория за танцово изпълнение – ансамбли

Ансамбълът за народни песни и танци „Никола Вапцаров“ към Народно читалище „Отец Паисий-1919“ - Сандански с ръководител Гергана Костадинова се класира на първо място в конкурсната програма на XIII Международен фолклорен фестивал ”Малешево пее и танцува”, село  Микрево, община Струмяни. Заслужената награда бе извоювана в категория за танцово изпълнение – ансамбли – обработен фолклор, където взеха участие още много ансамбли от страната и чужбина. На фестивалната сцена ансамбълът представи програмата „Пиринска китка“, в която се включиха всички звена от ансамбъла – танцовият състав с ръководител Гергана Костадинова, мъжката фолклорна група с ръководител Росен Катеринкин, женският народен хор с ръководител Магдалена Танчева и оркестърът с ръководител Александър Харизанов.

„Ансамбълът от Сандански всяка година ни изненадва приятно с това, което показва на фестивалната сцена“, коментираха от журито.

„През тази година съставът успя да спечели много първи награди от участия в национални  и международни фолклорни конкурси. Това е безспорно доказателство за високото изпълнителско майсторство на нашите самодейци в областта на българския фолклор. С цялата си творческа и читалищна дейност показваме, че българските културни и духовни традиции продължават да са живи и да съхраняват националната ни идентичност и защита на българщината”, каза председателят на Народно читалище „Отец Паисий-1919” Атанас Стоянов.

Възпитаниците на Магдалена Танчева – Анабел и Дарина Дамянови от Сандански, също доказаха, че в града традицията е жива. Те се класираха на трето място в категория за вокално изпълнение.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов