Избрани Новини

Днес Разлог отбелязва своя празник

Навършват се 104 години от освождението на града

Празникът започна с церемония по вдигане на българския трибагреник, знамето на ЕС и флага на Разлог под звуците на Духовия оркестър към НЧ „15.09.1903-1909“ и пускане в небето над Разлог на балони в бели, зелени и червени цветове.

“Поклон и благослов към българите, паднали за свобода, защото Освобождението не е дошло даром, то е изстрадано. И днес, 104 години по-късно град Разлог е един нов, развиващ се европейски град“ - каза в словото си инж. Красимир Герчев, кмет на Община Разлог. Той пожела на съгражданите си да бъдат здрави, настойчиви, последователни, обединени и устремени към идеите си за благото на община Разлог. Венци и цветя пред паметника на Васил Левски бяха поднесени от името на инж. Герчев, председателя на Обс-Разлог д-р Мария Копанарова, кмета на Община Банско Георги Икономов, политически партии, организации и признателни жители.
Неврокопският митрополит Негово Високопреосвещенство Серафим отслужи тържествена Света литургия в храма „Свето Благовещение Богородично“. Заедно с отец Янко Русков, отец Димитър Белчин и свещеници от Неврокопската епархия те се помолиха за здраве и благоденствие на град Разлог и неговите жители.
На днешния празник потребителите на ДВФУ и Защитено жилище, с. Долно Драглище, представиха на специално организиран базар собственоръчно изработени сувенири. А своя 10-годишен юбилей отбеляза Дневен център за стари хора - Разлог. Социалната услуга, която предоставя центърът,  остава една от най-търсените от хора в нужда. Вече 10 години „Социален патронаж“ - Разлог обслужва социално нуждаещи се хора от цялата община. На тържеството присъства инж. Венцислав Гърменов зам.кмет по социалните дейности, който поздрави потребителите и служителите на центъра, а за тяхното настроение се погрижиха певчески и фолклорни групи от читалището в града.
Празникът на град Разлог приключи с концерт на централния площад. Публиката се наслади на изпълнения на самодейци от община Разлог, както и фолк певицата Райна и МФГ „Годлевски Великден“.
Гости в тържествения ден бяха Даниела Савеклиева, народен представител от 43-то Народно събрание, Георги Андонов, народен представител от 43-то Народно събрание, инж. Любен Татарски-началник на политическия кабинет на Министерството на земеделието и храните, кметът на Община Банско Георги Икономов, кметове на населени места, представители на организации.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)