Избрани Новини

Мартин Бусаров: Квадратчето "Не подкрепям никого" е проблем за избирателя, не за администрацията

Според него се създава фалшива паника, че квадратчето ще затрудни изборния процес

Ролята на квадратчето "Не подкрепям никого" е трябвало да бъде обяснена по-обширно на избирателя, т.е. той да знае какво ще се случи, когато зачертава това квадратче и как неговият глас ще повлияе върху крайния резултат. Това мнение изрази в предаването „Преди всички“ а БНР Мартин Бусаров, председател на РИК – Благоевград. Според него се създава фалшива паника, че квадратчето ще затрудни изборния процес, но то няма да затрудни администрацията, а по-скоро ще създаде объркване сред избирателите.
Бусаров заяви, че подготовката за изборите върви динамично, нормално и спокойно, а членовете на РИК са с голям опит. Притеснението е по-скоро за нивото на подготовка на членовете на секционните комисии, защото по стара традиция промените в състава на тези комисии текат почти до самия ден на изборите, уточни председателят на РИК – Благоевград.
В избирателния район има почти 600 секционни избирателни комисии, ще има и подвижни урни. Проблем биха могли да бъдат големите разстояния между секциите и ако се наложат евентуални проверки на място, подчерта Бусаров. Той съобщи още, че обучителни екипи пътуват по места, за да подготвят секционните избирателни комисии.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов