Предстои пълно обновяване на детска градина "Зорница“ в Дамяница - blagoevgrad.utre.bg

Предстои пълно обновяване на детска градина "Зорница“ в Дамяница

25 октомври 2016, 16:09 | blagoevgradutre
  • Снимка:
    Община Сандански

    Проектът е на стойност 396 861, 18 евро

Партньор на община Сандански е община Ново село, Македония

Община Сандански продължава успешно да печели и реализира европейски и трансгранични проекти.

Още един проект с изключителна важност в сферата на енергийната ефективност бе подписан миналата седмица. „Енергийна ефективност с цел постигане на по-добра среда в детските градини“ е проектът, по който ще бъдат обновени детските учебни заведения в с. Дамяница, община Сандански и община Ново село, Република Македония.

За опазване на околната среда и използване на природните ресурси на трансграничния регион, детската градина в с. Дамяница ще бъде изцяло обновена и санирана. Изолацията на сградата ще бъде цялостно сменена, покривът  - основно ремонтиран. Всички врати и прозорци ще се заменят с нови, енергийно ефективни, а водоснабдителната и канализационната системи ще бъдат значително подобрени. За нуждите на детското заведение ще се поставят слънчеви колектори.

За обмен на опит и добри практики относно енергийната ефективност ще се проведат семинари в община Сандански и в община Ново село. В тях ще вземат участие ученици, родители и учители. След провеждането им ще се състои публична проява – изложба, на която учениците ще покажат какво са научили за опазването на околната среда и ролята на енергийната ефективност.

За по-добра информираност и публичност по проекта ще се изработи уеб сайт, който ще дава информация за начините за постигане на енергийната ефективност и виртуален калкулатор за постигане на максимална информираност за енергийното състояние на сградата.

Проектът „Енергийна ефективност с цел постигане на по-добра среда в детските градини“ е с продължителност 2 години и е на стойност 396 861, 18 евро.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета