Избрани Новини

Кметът Камбитов и посланикът на Италия връчват наградите "Джовани Фалконе“

Награждаването ще се извърши от 11:00 часа в зала "22 септември“

За поредна поредна година Благоевград ще е домакин на церемонията по връчване на наградите за полицаи и магистрати „Джовани Фалконе“. Награждаването ще се извърши на 26 октомври от 11:00 часа в зала „22 септември“ в рамките на конкурса „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“.

Събитието ще бъде открито от кмета  на община Благоевград д-р Атанас Камбитов, а сред официалните гости ще бъдат посланикът на Италия  н.пр.Стефано Балди, посланикът на Румъния н.пр. Йон Гълеа, Митко Солаков,  почетен консул на Казахстан и др. 

Специално за наградите в Благоевград ще пристигнат полицаи, съдии и прокурори от цялата страна, като номинациите са направени от профсъюзи, колеги и неправителствени организации.

В тазгодишното издание на церемонията участие ще вземат и Леонардо Гуарнота, генерален секретар на фондация „Джовани и Франческа Фалконе“, Палермо, Италия, Ерик Лейонмарк, генерален секретар на неправителствена организация Европейски градове срещу наркотиците, Стокхолм, Швеция.

Преди церемонията по награждаването в 9:30 часа в Окръжен съд Благоевград ще се проведе среща на гостите от фондация „Джовани и Франческа Фалконе“ – генерален секретар Леонардо Гуарнота и мениджър за проектите Лоредана Интроини с председателя на Окръжен съд Благоевград – Катя Бельова и председатели на районните съдилища в Благоевградска област. В 10:15 часа ще бъдат поднесени цветя на паметната плоча на Джовани Фалконе на сградата на Окръжен съд Благоевград от фондация "Джовани и Франческа Фалконе" и присъстващите магистрати.

Конкурсът за магистрати и полицаи "Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж" в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе е учреден през 2009 година от Община Благоевград със съдействието на посолството на Република Италия.

С провеждането му се цели да бъдат подпомогнати усилията на тези магистрати и полицаи, които с риск за живота си защитават обществените интересите и авторитета на професията си, както и да се съдейства за намаляването на криминални прояви.

По този начин е постижимо да бъдат наложени съвременни личности от институциите, олицетворяващи държавността, които да бъдат популярни и уважавани в обществото и особено сред подрастващите.

 

 

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)