Избрани Новини

Община Благоевград внесе проект за над 3,5 милиона по ОП "Региони в растеж 2014-2020”

Проектът е с наименование "Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в общински административни сгради“

Община Благоевград внесе за оценка поредното проектно предложение по ОП „Региони в растеж” 2014 – 2020 г.. Проектът е с наименование "Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в общински административни сгради“ с обект на интервенция сградата на Община Благоевград. Проектното предложение бе внесено в Междинното звено днес, за да се разгледа и оцени. То е на стойност 3 520 936.40 лв. То е по приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие”, процедура „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020 Благоевград”,  BG16RFOP001-1.001-039. Проектът предвижда въвеждане на мерки за енергийна ефективност в административната сграда на Община Благоевград и осигуряване на достъп до сградата на хора с увреждания.

С реализацията на проектните дейности ще се постигне повишаване на енергийната ефективност и редуциране на енергопотреблението в сградата, предмет на настоящия проект. Целите включват осигуряване и на по-добри условия на работа на служителите на Община Благоевград и на администрациите, които предоставят административни услуги в сградата, екологична и енергийно - ефективна работна среда и осигуряване на достъп на хора в неравностойно положение.

Предвидените проектни дейности са организация и управление на проекта, подготовка и провеждане на процедури за избор на изпълнители по реда на Закона за обществените поръчки, инженеринг /проектиране, авторски надзор и изпълнение на СМР/, упражняване на строителен надзор и оценка на съответствието на обекта, осигуряване на публичност и информация и одит на проекта.

След реализацията на проекта сградата на Община Благоевград ще постигне клас на енергийна ефективност „А“. Срокът за изпълнение на дейностите  е 15 месеца.

           



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)