Избрани Новини

Съдят продавачка в Сандански за измама на десетки клиенти

Тя заблудила 22 лица, желаещи да си закупят мебели от магазина, в който работела

Районната прокуратура в Сандански внесе обвинителен акт срещу С. Г. за престъпление по чл. 210, ал. 1, т. 3, пр. 1 от НК, във вр. с чл. 209, ал. 1 от НК, във вр. с чл. 26, ал. 1 от НК.

Обвиняемата Г. работила като продавач-консултант в магазин за мебели в гр. Сандански. В продължение на няколко месеца от юли до ноември 2012 г., възползвайки се от служебното си положение, тя въвела в заблуждение 22 лица, желаещи да си закупят мебели. С действията си тя целяла да набави за себе си имотна облага, в резултат на която ощетила доверчивите купувачи с 6 340 лв.

„Предприемчивата“ служителка убеждавала клиентите на магазина, че в момента не разполага с търсената от тях стока, но при предварително заплащане на определена парична сума, представляваща част или цялата крайна цена на избраните от тях мебели, тя ще поръча тяхната изработка в „Н.” ООД. Обвиняемата също така обещавала и доставката на стоката в срок до един месец. Продавачката изобщо нямала намерение да изпълнява договорените условия и да поръчва изработването на мебелите, а искала само противозаконно да получи и да задържи за себе си паричните суми, които измамените хора са й предоставяли.

Предстои съдът да насрочи първото заседание по делото.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)