Избрани Новини

Отпускат средства за довършване на улица в Банско

Месечни стипендии за учебната 2016/2017г. в размер на 160 лева бяха отпуснати на гимназистки

На своето редовно заседание, Общински съвет – Банско одобри предложението на кмета Георги Икономов за предвиждането на средства в общинския бюджет за изграждане на третия етап на проект „Архитектурно – художествено оформление на ул. „Гоце Делчев“ и пл. „24 май“. По-голямата част от улицата вече е изградена, като през 2017 г. ще бъде завършен участъка между ул. „Отец Паисий” и ул. „Христо Чернопеев”.
Месечни стипендии за учебната 2016/2017г. в размер на 160 лева бяха отпуснати на гимназистки от Банско, учащи в Националната хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ в Благоевград. Стипендиите ще послужат за покриване на транспортните разходи, свързани с обучението им.
Съветниците допуснаха изработването на подробен устройствен план за определяне на трасе за полагане на оптична кабелна линия, започващо от кръстовището на ул. „Предел“ и ул. „Явор“ в град Банско. Общата й дължина е 3562 метра и ще послужи за пренос на радио и телевизионни сигнали и електронни съобщения. От повече от една година Община Банско е предприела действия за премахване на незаконните въздушни кабели. Целта на мерките е подобряване на естетическия вид на курорта и стимулиране на телекомуникационните компании да инвестират средства в изграждане на подземни мрежи.
Гласувано бе също отдаването под наем на стопански сгради от землищата на населените места на територията на Община Банско за тяхното използване от местните селскостопански производители.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов