Избрани Новини

Учител, художник, танцьор и хореограф с приза "Константин Величков“

Последната му изява беше мегапортрета на Владимир Димитров-Майстора на площада в Кюстендил

Учителят по рисуване, изявен художник, но и танцьор и хореограф, Евгени Серафимов от Кюстендил, е тазгодишният носител на наградата „Константин Величков“ на просветното министрество. Гената, както го знаят кюстендилци, а вече и в страната и по чужбина, не само води часовете по изобразително изкуство в кюстендилското І ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – той е разностранен талант,  признат в няколко жанра на изкуството, информира kmeta.bg.

Последната му изява беше мегапортрета на Владимир Димитров-Майстора, композиран върху 1,5 декара площ по паветата на централния пл. "Велбъжд" в Кюстендил. Серафимов и възпитаниците на артклуба по живопис за деца и тийнейджъри за три вечери направи Майстора на гигантското пано, снимано от дрон над площада. Боите още държат, портретът ще оцелее до сняг, възхищават се минувачите. Той ръководи фолкформацията „Партньори“ в родния си град, любителският ансамбъл се върна наскоро от твърде успешно турне от Хърватия.

Отличието „Константин Величков“ се връчва на Сeрафимов във връзка с 1 ноемви – Денят на будителите. „Призът е оценка за работата ми с децата, която ми доставя истинско удоволствие“, скромничи Серафимов, отдаден преди всичко на учителското призвание.

Той е основател и на националния детски конкурс „Пролет върху листа“, който се връчва всяка година от общината в Кюстендил за 21 март. От колегията му отбелязват, че Серафимов получава наградата в годината, когато училището отбелязва 195-та си годишнина – още един повод за радост преди 1 ноември – Денят на будителите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов