Избрани Новини

Община Благоевград и ЛИДЛ подариха на децата обновена площадка за игра и много емоции

Десетки деца и техните родители станаха част от тържествената програма

Детски смях, веселие и емоции белязаха откриването на обновената детска площадка, намираща се в Градската градина в Благоевград. Реновираният детски кът бе официално представен от заместник-кмета по строителство и сигурност на община Благоевград инж. Янко Янков и Диана Кюмуржджиева, ръководител на звено „Експанзия“ към ЛИЛД – България. Десетки деца и техните родители станаха част от тържествената програма, по време на която малчуганите получиха пакетчета с лакомства и цветни балони.

Детската площадка бе открита часове, след като кметът Камбитов преряза лентата на първия магазин в Благоевград, част от веригата ЛИДЛ.

Ремонтът на детската площадка е реализиран със средства, предоставени от партньорите на Община Благоевград "ЛИДЛ“ - България. В къта за игра е сменена дървената ограда. На места са подменени липсващи части, като и самата ограда е боядисана. Монтирани са и две нови врати и е боядисана съществуващата бетонна стена около площадката. Обособен е кът с кварцов пясък, монтирани са пързалка, люлка - пружинна клатушка “папагал” за деца до 3 год. и пружинна клатушка “жирафи” за деца от 3 до 12 год. Положена е и ударопоглъщаща настилка. Съоръженията, които са подбрани са, изработени от висококачествени материали и са проектирани, така че да гарантират безопасни игри за децата.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)