Избрани Новини

Спад на безработицата през септември в Пиринско

В сравнение с аналогичния период на миналата година се наблюдава намаление с 1,2 пункта

Днес е последният ден, в който желаещите да кандидатстват за целева помощ за отопление могат да подадат документи в Дирекциите „Социално подпомагане“, напомни на пресконференция днес Станка Михова, главен експерт в Регионалната дирекция социално подпомагане в Благоевград. Целевата помощ  е в размер на 362,30 лв. за целия отоплителен сезон 2016-2017г. Към момента са подадени общо 18 097 заявления-декларации, отпуснати са 13 676, отказите са 2710, а останалите са в процес на обработка, поясни Станка Михова.

118 са приемните семейства в област Благоевград, от тях 2 доброволни и 116 професионални. Настанените в професионалните приемни семейства са 83 деца, стана ясно още днес на пресконференцията на трите социални служби в Пиринско. 11,8% е нивото на безработица в региона през септември, информира Станислава Поповска, директор на Дирекция „Регионална служба по заетостта“. В сравнение с аналогичния период на миналата година се наблюдава намаление с 1,2 пункта, заяви Поповска. По различните програми и мерки за заетост през изминалия месец са работили 580 души.

215 проверки са извършили през септември експертите от Инспекцията по труда. Констатирани са общи 871 нарушения. 858 са направените предписания за отстраняване на нередностите. 7 лица,  ненавършили 18 години, са започнали работа през предходния месец, информира директорът на Дирекция „Инспекция по труда“- Благоевград Славянка Симидчийска. 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов