Избрани Новини

Богдан Шумаров от Петрич стана европейски шампион по кикбокс

На финала показа висок боен дух и майсторство и победи състезателя от Украйна Виталий Дубина

Петричанинът Богдан Шумаров добави поредна титла в победната си колекция и за пореден път прослави родния си град. На Европейското първенство в Марибор, Словения, той стана европейски шампион по кикбокс в категория до 71 килограма.

Великолепен Богдан Шумаров направи своя дебют в състезанията по кикбокс при мъжете, при това в една от най-тежките категории на провелото се Европейско първенство, в която участие взеха 21 състезателя от цяла Европа, а именно стил К-1, категория до 71 кг. Богдан показа класа от първия до последния изигран мач. В серия от тежки срещи той последователно отстрани състезателите на Беларус, Полша, Русия, а във финалния си мач победи представителя на Украйна. През предстоящата 2017 година за Богдан предстои да участва в Световните игри в Полша, където ще се изправи срещу най-добрите състезатели в тази категория от цял свят.

Богдан Димитров Шумаров е роден на 5 октомври 1996г. в Петрич. Започва да тренира на 13-годишна възраст в Спортен клуб „Го До” с личен треньор Славей Христов. През месец март 2014г. Богдан става и  световен шампион по МУАЙ ТАЙ на провелото се в град Патая Световно първенство в категория до 81кг, като във финалната среща побеждава представител на Румъния.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)