Избрани Новини

Бучино се вдигна на протест заради лошия път до махала Божковци

Недоволните затвориха пътя до сметището

Жители на благоевградското село Бучино протестират днес заради лошото състояние на пътя от населеното място до махала Божковци, предаде БНР. Недоволните затвориха пътя до сметището. Те обвиняват общината, че бездейства и е закъсняла с ремонта на пътната отсечка. От община Благоевград обясниха, че съдебна процедура пречи на администрацията да извърши обещания ремонт. Фирма обжалва проведената от общината процедура по избор на изпълнител на обекта. На първа инстанция делото печели община Благоевград. През следващия месец предстои второ заседание. 

Тази сутрин благоевградското село Бучино се разбунтува и затвори пътя към сметището, където се изхвърлят отпадъците на областния център на Пиринско.  Над сто са дупките по пътя, който е асфалтиран преди 30 години. Оттогава не е правен ремонт, оплакват се жителите на Бучино. Желанито на протестиращите е да бъдат чути и разбрани от общината и тя да вземе съответните марки. Заместник-кметът на Благоевград Янко Янков дойде за да разговаря с недоволните.

Обясненията на общинската администрация обаче не успокояват хората, които споделиха исканията си и желанието да бъдат взети спешни мерки. Жителите на Бучино се заканиха да предприемат още по-драстични действия, ако проблемът с пътя село Бучино - махала Божковци, не бъде решен.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)