Избрани Новини

Съветници от ГЕРБ - Сапарева баня бяха гости на юбилей на читалището в Сапарево

В празничната програма се включиха женската и детската фолклорна група към читалището

Общинските съветници от ГЕРБ - Сапарева баня Калин Базиргянов и Христо Милтенов бяха гости на 90-годишния юбилей на читалище "Народни будители - 1926" в с. Сапарево. Кръглата годишнина се чества точно на 1 ноември, в Деня на будителите, когато на тази дата през 1926 г. учителят Христо Наков основава читалището. В празничната програма се включиха Женската и Детската фолклорна група към читалището, както и малчуганите от филиала в с. Сапарево на ДГ "Св. Анна".

Освен съветниците от ГЕРБ, сред гостите на събитието бе и кметът на общината и общински координатор на ГЕРБ в Сапарева баня Калин Гелев. На председателя на читалището Калин Гелев връчи почетен плакет за цялостен принос към развитието на читалищната дейност и за съхраняване на народните обичаи и традиции в общината.

Калин Гелев поздрави присъстващите с думите: "Нека читалището да запази своята идентичност и да продължава да развива просветната дейност, както го е направило през изминалите 90 години. На всички служители, бивши и настоящи, на всички самодейци – честит празник! Бъдете здрави и продължавайте да разпалвате огъня на българските традиции и дух, защото те ни държат в здравата сплав на единна и можеща нация. Честит Ден на народните будители на всички присъстващи! Бъдете здрави и нека начинанията на всички нас да допринасят за развитието на българското образование, култура и духовни ценности!"

Поздравителни адреси за годишнината бяха изпратени от народния представител и областен координатор на ГЕРБ Кирил Калфин и от Жени ГЕРБ - област Кюстендил.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов