Избрани Новини

Цачева в Благоевград: Ще бъда отговорен и решителен президент на България

ГЕРБ отстоява европейските и евроатлантическите ценности, заяви тя

На  президентските избори всички български граждани трябва да заявят  с гласа си, че България ще продължи по своя път на европейско развитие, защото това е единственият верен път за нашата родина. Изборите на 6-ти ноември са избор на ценности. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева по време на основното предизборно мероприятие на ГЕРБ в Благоевград. Тя обясни, че ПП ГЕРБ и премиерът Бойко Борисов са поели отговорност за управлението на България в сложни и динамични времена. „ГЕРБ отстоява европейските и евроатлантическите ценности. ГЕРБ и Бойко Борисов градят България не само за нашите членове и симпатизанти, а за всички български граждани“, подчерта Цачева.

Кандидатът на ГЕРБ за президент определи като недопустими популистките обещания и заиграването с естествените страхове на хората, с които боравят политическите опоненти на партията. „БСП винаги са преследвали само една цел – властта. Само за по-малко от година и половина те успяха да направят така, че да ни бъдат необходими години, за да заличим последиците от тяхното некадърно управление. Ще допуснем ли пореден експеримент като Орешарски, пореден кабинет на Сергей Станишев – разбира се, че не. Те знаят, че са малко и знаят колко могат, затова търсят тези партньори, които всички вече сме виждали на политическата сцена“, заяви Цецка Цачева.

Цачева обясни, че е убеден демократ. „Демокрацията означава плурализъм, но не трябва да се прекрачва границата и да се употребява език на омразата, защото това ни разединява като народ. България е била уважавана и силна, когато сме били единни. За да възтържествуват демократичните принципи, за които поколения българи отдадоха сили да градят, трябва да бъдем обединени и да гарантираме стабилността на държавата“, каза тя.

Цецка Цачева посочи, че като президент и вицепрезидент с вицеадмирал Пламен Манушев ще водят активна и балансирана външна политика, основана на националния интерес. „България трябва да остане лоялен партньор на ЕС и НАТО. Като президент аз ще гарантирам, че ще продължи модернизирането на българската армия, която трябва да заема своето достойно място в Алианса,  а защо не и в една обща европейска армия“, акцентира Цачева.

Като свой приоритет кандидатът на ГЕРБ за президент заяви насърчаването на образователната реформа. „С Пламен Манушев искаме да видим българската нация образована и просперираща. Ние знаем какво е диалог, какво е баланс, как се постига съгласие и как се отстояват важни решения. Аз знам, че мога да бъда отговорен президент на България“, подчерта Цецка Цачева.

По думите й, обществото ни има нужда от справедливост. „Като президент аз ще бъда гарант за спазването на Конституцията и върховенството на закона.  Чака ни нелек път, за да продължим реформата в съдебната система, за да са защитени правата на всички български граждани и да има ясно разделение на властите. За да стане това, имаме нужда от вътрешнополитическа стабилност“, обясни още Цачева.

Цецка Цачева поздрави жителите на област Благоевград по повод Деня на народните будители. Тя честити 40-тата годишнина на Югозападния университет, както и 25-тата годишнина от създаването на Американския колеж в Благоевград.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов изрази възхищението си от факта, че Благоевград е преобразен и е едно много по-приятно място за живеене, благодарение на постигнатите успехи на кмета Атанас Камбитов. Цветанов акцентира върху изпълнението на Националната програма за енергийна ефективност в града. По думите му, за да продължи да се развива всяко населено място в страната, е нужно да има силна изпълнителна власт. „Проектите, изпълнени в Симитли, са реализирани в голямата си част, благодарение на европейската солидарност. В Банско също се поздравихме с добрите проекти, реализирани от кмета Георги Икономов. Кметът Краси Герчев е доброто попадение, което доказа, че Разлог може да се развива. В община Якоруда е трудно да правиш политика, защото там все още няма достатъчно демократичност и свобода, но ние протягаме ръка към хората във всяко населено  място. В Белица показахме, че ГЕРБ е единствената алтернатива. Утре ще посетим Петрич и Сандански, където имаме много успешни кметове.  Ще посетим Струмяни и Кресна, за да можем да се срещнем с възможно най-много жители на област Благоевград. Провеждаме кампанията си лице в лице с хората в цялата страна, защото се нуждаем от единение. Заедно трябва да дадем гаранция за стабилността на правителството и на страната“, обясни Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че партията е доказала, че може да носи отговорност, защото има достойни кметове, министри, депутати, евродепутати, силен премиер в лицето на Бойко Борисов и първата жена председател на Народното събрание – Цецка Цачева. „Цецка Цачева е невероятен човек, тя не се промени към хората за десет години активно участие в политиката. С толкова много партии в парламента има сериозно политическо напрежение, но Цачева намира нужния диалог, за да бъде постигнат необходимият консенсус. Тя ще бъде това, от което се нуждае България – истински обединител на нацията. Вицеадмирал Пламен Манушев е работил за отечеството, бил е командващ на военноморските сили. Те нито веднъж не обидиха политическите си опоненти, защото знаят, че ще бъдат президент и вицепрезидент на всички, независимо от техния етнос, възраст или политически пристрастия. Това е отборът на ГЕРБ – ние сме най-достойните, най-силните и най-добрите. Ние ще победим на 6-ти ноември“, категоричен бе Цветанов.

Цветан Цветанов посочи още, че добрият политик и държавник трябва да може да прави това, което другите не могат. „Опонентите ни могат да си позволят да говорят невъзможни неща, защото знаят, че никога няма да бъдат избрани“, заяви председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ.

Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Пламен Манушев обясни пред присъстващите, че над 35 000 велики мъже от България и Македония са воювали в 11-та пехотна македонска дивизия.  „Когато България е имала национални идеали, зад които застава целия народ, е била непобедима. Трябва да се обединим и да продължим напред в развитието си. Изборът на 6-ти ноември е важен, за да не загубим посоката, по която сме тръгнали. Поставена на карта е стабилността на държавата. Трябва да удържим натиска, за да продължим да живеем в просперираща и мирна България“, подчерта вицеадмирал Манушев.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел изрази убедеността си, че благодарение на ГЕРБ в тези смутни времена България следва единствения възможен път за развитие - европейският. „Искаме силна България, в която обединени да работим за това всички населени места в страната да се променят към по-добро. Реалните резултати са факт. България трябва да продължи да отстоява националния си интерес, но като част от европейското семейство. Страната ни трябва да остане фактор на стабилност, да има бъдеще за младите чрез образование и по-добри условия за живот“, обясни тя.

Мария Габриел подчерта, че страната ни е фактор на стабилност на Балканите и в Европа, благодарение на Бойко Борисови ГЕРБ. „Тази стабилност ще бъде защитена допълнително от силната президентска институция, ръководена от Цецка Цачева и Пламен Манушев. В тяхно лице България ще има хората, които най-достойно ще я представляват по света. Цецка Цачева е отдадена на каузата България. Всички заедно на 6-ти ноември трябва да покажем с номер 17 в бюлетината, че Благоевградска област дава своя принос за това страната ни да продължи да се развива“, призова жителите на Благоевград евродепутатът от ГЕРБ.

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов заяви, че ГЕРБ върви уверено към единадесета поредна изборна победа. „Тези избори са много важни за всички нас и за стабилността на България. ГЕРБ трябва да има втори успешен президентски мандат. Защото ГЕРБ винаги изпълнява обещанията си. Правителството на Бойко Борисов построи АМ „Струма“, докато другите бездействаха – заедно изградихме магистрали, улици, пречиствателни станции. Ще изградим цялостно улични мрежи и училища, детски центрове – и всичко това с европейски средства. При ГЕРБ ги пускат, при другите ги спират. Направете си извода на кой вярва Европа. Кой ни осигури над 1 милион лева за нова спортна зала? А кой спря процедурата за прехвърляне на терените на казармите? Тези неща не трябва да се забравят? Кой отпусна 1 милион за споразумение със Строителни войски. Въпрос на време е терените да бъдат прехвърлени на Общината. Затова ГЕРБ. Това не са просто пари – това е важен знак  на уважение и отношение. Това е поет и изпълнен ангажимент. Затова ГЕРБ“, категоричен бе Камбитов.

Кметът на Благоевград призова благоевградчани да изберат президентът Цецка Цачева с номер 17 в бюлетината, защото тя е изключително разумен човек. „Работил съм с нея и знам, че Цачева е балансирана, консенсусна, некомпромисна. Тя е добър човек и верен приятел, изключително твърда, когато е необходимо. Цецка Цачева ще бъде добър президент на България, както в момента е добър председател на Народното събрание. Президент Цачева с вицепрезидент Пламен Манушев и правителство на Бойко Борисов – това е верният избор, защото те ще работят в една посока – финансова стабилност и сигурност. Ако бутаме каруцата в различни посоки, тя се обръща и тогава пътища много“, обясни Атанас Камбитов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов