Избрани Новини

Премиерът Бойко Борисов открива новата спортна зала в Гоце Делчев

Спорт

02-11-2016, 08:30

Снимка:

Община Гоце Делчев

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Общините Гоце Делчев и Драма търсят възможности за съвместна работа

Събитието е днес, 2 ноември

Многофункционалната спортна зала "НЕВРОКОП АРЕНА" ще бъде официално открита днес - 2 ноември /сряда/, съобщиха от Общината. Днес по обяд министър-председателят Бойко Борисов ще бъде в Гоце Делчев, за да открие заедно с кмета Владимир Москов многофункционалната спортна зала в града. Изграждането на спортното съоръжение струва малко над 3, 9 милиона лева, като 3 313 000 лева са осигурени от държавата, а 603 хиляди лева от бюджета на община Гоце Делчев.

Спортната зала представлява комплекс с обща застроена площ от 3071 кв.м, който включва зала от метална конструкция, хотел за настаняване на спортисти и общи части за посетители, които са решени като монолитна конструкция. Състезателната зала е с основно игрално поле 20/40 метра, което е подходящо  за състезания и тренировки по хандбал, баскетбол, волейбол, борба и тенис. Капацитетът на залата е 1100 места, а площта – 1890 кв. м.

Строежът на залата започва през 2005 година по времето на правителството на НДСВ и с кратки прекъсвания на финансирането завършва в началото на месец октомври.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)