Избрани Новини

Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Пламен Манушев представи "Епопея на Добруджа“ в Кюстендил

Вицеадмирал Манушев: "Днес повече от всякога България трябва да бъде единна"

В залата на възрожденското училище в Кюстендил се състоя официалното представяне на книгата „Епопея на Добруджа“ на автора Красимир Узунов. Вицеадмирал Пламен Манушев, който е написал увода в „Епопея на Добруджа“ представи книгата пред кюстендилци. Книгата е посветена на паметта на героите, дали живота си за свободата и обединението на България по Добруджанските полета през 1916 г. „Епопеята на Добруджа” е написана въз основа на малко известни факти за тези героични времена и събития.  Събитието започна с химна на България и бе открито от кмета на Кюстендил Петър Паунов.

На мероприятието присъстваха кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева, председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.председател на партията Цветан Цветанов, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев, зам.председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев, общинският координатор на ГЕРБ в Кюстендил Виктор Янев, Радослава Чеканска – клубен ръководител на ЖГЕРБ-Дупница, Михаела Крумова, член на НИС на ЖГЕРБ и организационен секретар на ГЕРБ-Кюстендил и Емил Гущеров, организационен секретар на ГЕРБ в областта.

Вицеадмирал Пламен Манушев представи книгата с думите: “Огромна чест за мен е, че Красимир Узунов ми повери да представя книгата му пред вас. В „Епопея на Добруджа“ чувстваме духа на славните войни на Добруджа. Начинът, по който са описани събитията, е толкова жив, че човек има чувството, че участва в тях. В тази книга Красимир Узунов е събрал хиляди архивни документи. За първи път е описано отношението на обикновения добруджанец към това, което се случва. Читателят има невероятният шанс да се запознае с жеста на добруджанци, на всяка страница е описана тяхната жертвоготовност, невероятният подем на духа в името на обединението и свободата на България.“

Според кандидата на ГЕРБ за вицепрезидент Пламен Манушев днес повече от всякога България трябва да бъде единна. „Българския народ е силен и всички ние трябва да пазим своята родова памет. Трябва да съхраняваме българщината и да отстояваме националния идеал така, както са го правили нашите деди“, подчерта вицеадмирал Манушев.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)