Избрани Новини

Гостува изложбата "Националните паркове на САЩ"

Експозицията е в Арт салона на Радио Благоевград от 3 до 20 ноември

Пътуваща изложба "Националните паркове - най-хубавата американска идея" ще гостува на Арт салона на Радио Благоевград от 3 до 20 ноември 2016г., съобщиха от медията. Откриването е днес в 17.00 часа. 

Изложбата е част от проекта "Нашата Земя прекрасна" и е посветена на 100-годишнината от създаването на Управление "Национални Паркове" в САЩ. Тя представя колекция от фотографии на Бони Кунева Лавина & Стефан Хаджианастасов - двама пътешественици, които обичат природата и ги е грижа за опазването й. 
Целта е не само да се покажат уникални природни феномени и исторически места, включени в системата на националните паркове на САЩ, но и да се продължи разговора за необходимостта от защита на природата, както и за ефективните методи на Системата на Американските национални паркове за мениджмънт на природните ресурси. Идеята на проекта “Нашата земя прекрасна” е да се обогати колекцията със снимки и с кадри от всяко посетено място / държава, с участието на местни фотографи - гости, като изложбата се завърне от Европа в Америка за участие в най-стария планинарски филм фест - Банф, Канада, ноември 2017.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)