Избрани Новини

Съдията Тихомир Алексов се подигра с "Пирин"

Ръководството на орлетата подаде жалба срещу безобразията на рефера

Във втори пореден мач столичният рефер Тихомир Алексов спря полета на орлетата към победата. След като си затвори очите при явно нарушение в наказателното поле на "Верея" и не помогна на главния съдия да отсъди дузпа за "Пирин" преди четири дни, днес безобразията на Алексов надминаха всички очаквания. Чернодрешкото сгреши фатално в четири ситуации, и всички във вреда на "Пирин". Грешките му повлияха на крайния изход от мача и това накара иначе толератното и търпеливо ръководство на благоевградския клуб да подаде жалба. В нея бяха подробно описани ситуациите, а те са: 1. Безспорно нарушение за дузпа срещу Даниел Младенов през първата част, 2. Измислен втори жълт картон на Орлин Старокин при опит за задна ножица и никакъв контакт с футболист в зелено, 3. Игра с ръка в наказателното поле на "Нефтохимик" след удар на Костов, 4. Атака на "Пирин" спряна с несъществуваща засада в края на мача. В още няколко спорни ситуации реферът си позволи да навреди на "Пирин", а целта е ясна - да бъде сложен прът в колелото на орлетата. И в това си намерение Алексов успя. След по-добра игра на "Пирин" през първата част и напълно обезличен домакински отбор, след почивката се намеси Алексов, за да удари рамо на бургазлии за победата с 3:1. В 58-та минута бургазлии поведоха в резултата. Иван Вълчанов получи топката по крилото и навлезе в наказателно поле, откри си пространство и с точен удар не остави шансове за вратаря Костов. В 61-ата минута домакините направиха резлутата 2:0, след като Марко Ранджелович с глава засече центриране от ъглов удар на Мариян Огнянов. В 64-ата минута гостите се върнаха в срещата с гол на резервата Владислав Златинов. Нападателят получи топката от Тони Тасев в наказателното поле и с плътен удар реализира почетното попадение във вратата на "зелените". В последната минута на редовното време на двубоя Костадин Хазуров се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение в наказателното поле на Тони Тасев срещу Михаел Орачев.
Във временното класиране "Нефтохимик" вече има актив от 11 точки на 12-а позиция в Първа лига, а "Пирин" е с три точки повече на десетото място в класирането.

"Пирин": Красимир Костов, Юлиан Попев, Румен Сандев, Стилиян Николов Александър Башлиев, Антон Костадинов, Орлин Старокин, Димитър Благов (62-Владислав Златинов), Ндуе Муйеци (46-Станислав Костов), Тони Тасев, Даниел Младенов

"През първото полувреме имахме чиста ситуация, но не я изиграхме правилно. Можеше да си облекчим мача, но в крайна сметка пропуски се случват. Като гост обаче всеки пропуск е фатален.”
Така коментира загубата с 1:3 от "Нефтохимик" треньорът на "Пирин" (Благоевград) Стефан Генов.

„Играхме добре преди почивката, не че и втората част не бяхме на ниво, но с десет души ни бе по-трудно. Във втори пореден мач сме ощетени от съдийството! Това е нетърпимо, трябва да се вземат мерки, защото така се ограбва труда ни. Първо не бе отсъдена чиста дузпа, след това и несъществуваща засада, а и изключително пресилен червен картон. Такива влизания имаше много в мача, но те симулираха ситуацията и толкова му трябваше на съдията, за да направи поредната глупост. Този същия рефер бе зад вратата на предния ни мач и не видя от 3 метра, че има дузпа, макар че аз имам приятели в Гърция, които са гледали мача и дори те я видяха, а той не можа. Пазя ги съдиите, но няма начин, защото трябва да се вземат мерки”, недоволен бе Генов след мача, а после бе запитан какви са другите причини за поражението.

„Имаше доста тактически брак, трябваше да изиграем по-добре някои ситуации, но и напрежението от тези отсъждания също влияят на футболистите. Имаме духа и характера, вложихме много усилия, но не се получи и видяхте, че точният голов пас го нямаше.”



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов