Избрани Новини

Две победи за юношите на "Пирин" в елитните групи

Юношите старша и младша възраст продължиха успешната серия

След двете домакински победи през изминалия уикенд, юношите старша и младша възраст продължиха успешната серия. Първо по- големите орлета надиграха като гости "Сливен" с 3:1. Възпитаниците на Емил Русанов допуснаха да им поведат в резултата, но класата си каза думата. "Пирин" обаче почна да напипва ритъма си още при 0:0 и след почивката стигна до пълен обрат. При това много бързо. Емилиян Христов изравни в 53-тата, Илиян Бабулев вкара за 2:1, а Христо Младенов в 64-ата сложи точката.
Нататък победата на "Пирин" можеше да стане и по-убедителна. Трите точки изпратиха орлетата на девето място с актив от 18 точки във временното класиране на Елитната група до 19 години. Ден по- късно юношите младша възраст на Васко Петров спечелиха гостуването на "Марек" с 1:0.
Любомир Цолов донесе победата на гостите с гол в 55-ата минута. Футболистът на "Пирин" се разписа след самостоятелна акция, при която излъга дори стража на "Марек" и отбеляза на празна врата.
Домакините се опитаха чрез изкуствени засади да спират атаките на гостите и през по-голямата част от мача се получи. Единствено при гола изтеглянето не бе сполучливо, защото футболистът на "Пирин" реши да играе сам. Гостите имаха още няколко добри ситуации. "Марек" също показа възможност за нещо повече от това последно място, което заема в момента. Орлетата се изкачиха на десето място в класирането на Елитната група до 17 години с актив от 14 точки, но и с мач по- малко.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов