Избрани Новини

Главният секретар на МОН посети училища в Сатовчанско

Обеща компютри за школото в Долен

Училището в село Буково e включено в на списъка на МОН за средищните училища в страната, като се очаква да бъде обявено с официално решение на МС до 11 ноември, съобщи директорът на училището Джамиле Шериф, цитиран от Дарик.

Tова означава, че за школото, в което учат 113 деца и работят 16 учители, ще бъдат осигурени допълнителни средства от бюджета на Министерството на образованието и науката.

Новината потвърди и главният секретар на МОН Красимир Вълчев при посещението си в учебни заведения в община Сатовча, където заедно с шефа на РИО - Благоевград Ивайло Златанов се срещнаха с училищни директори.

На срещата са обсъдени добри практики, нужди за подобряване на материалните бази на училищата, особено в по-малките учебни заведения, така и проблемите в образователната система, съобщи директорът на Средното училище в Сатовча Джеват Дунчев.

Главният секретар на МОН Красимир Вълчев инспектира и ремонта на училището в село Долен, за който образователното министерство е отпуснало средства за подмяна на покрива и дограмата. По време на инспекцията в доленското училище Красимир Вълчев е обещал да осигури и нови компютри.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов