Избрани Новини

Стотици украинци атакуват Банско за работа

Чакат ги до 1 декември да пристигнат

Туристическият бранш в курорта Банско заяви стотици работни места за младежи от Украйна за този зимен сезон, информира kmeta.bg. Това разкри председателят на Съюза на туристическия бизнес в града под Тодорка – Малин Бистрин. „Много колеги проявиха интерес към възможността да наемат работна ръка от Украйна. Става въпрос за обучен персонал, който през лятото се е трудил във Варна. Те са с опит и са се справили добре. Чакаме ги до 1 декември да пристигнат тук, за да договаряме конкретните параметри на договорите”, каза той. Украинците ще работят като готвачи, бармани, сервитьори, рецепционисти, управители на ресторанти, пикола. Те имат временни работни визи и няма проблем с престоя им в нашата страна. За хотелиерите и ресторантьорите е важно, че те знаят добре и руски език, защото тук идват много руснаци през зимата.

„Никой не е застрахован от грешка при подбора на работна ръка. Сигурно не всички ще се справят добре, но ние също имаме условия към украинците. Някои колеги осигуряват безплатно спане и храноден за своя персонал, други – само нощувки, трети пък дават само заплати”, уточни Малин Бистрин.

От години туристическият бранш в града под Тодорка изпитва трудности с липсата на достатъчно квалифициран и обучен персонал. Това води понякога до лошо обслужване и разочарование у клиентите. А целта на туристическия бизнес е да гарантира отлични условия за отдих на гостите и тяхното перфектно обслужване.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов