Избрани Новини

Студентите в общежитието на ЮЗУ масово гласуват машинно

Ниска избирателна активност в секциите в ромската махала на Благоевград

Ниска избирателна активност в секциите в ромската махала на Благоевград, предаде Дарик. Студентите в общежитието на ЮЗУ масово гласуват машинно. В сравнение с минали години, изборният ден в Пиринско преминава обидно спокойно. Така лаконично и с чувство за хумор от Районната избирателна комисия обобщиха изборния ден в Благоевградска област.

Към 13 часа във вота за президент и вицепрезидент са дали своя глас 25.49% от имащите право на глас в областта. Най-висока е избирателната активност в община Банско, където към този час са отишли до урните 43.70% от избирателите. Най-слаба е активността в Благоевград, където са гласували едва 16 838 жители или 18.55% от избирателите.

В избора за референдум към 13 часа гласувалите в Пиринско са били 22.25%. Най-активни в този вот са жителите на община Кресна с 33.26% .

До момента в Районната избирателна комисия са постъпили само четири жалби за разлепени агитационни материали в близост до секционните комисии. В гърменското село Долно Дряново е получен сигнал, че членовете на секционната комисия са давали насила бюлетината за референдум на избирателите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов