Избрани Новини

Изправят на подсъдимата скамейка трима наркотрафиканти

Направили опит да пренесат половин килограм хероин

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу Х.П., П.А. и Е.С. за контрабанда на високорисково наркотично вещество в особено големи размери - престъпление по чл. 242, ал. 4, пр. 1 вр. ал. 2, пр. 1, вр. чл. 18, ал. 1 вр. чл. 20, ал. 2, ал. 3 и ал. 4 от Наказателния кодекс.

На 27.10.2015 г. около 06:50 ч. на ГКПП Кулата обвиняемият Х.П. направил опит за незаконно пренасяне през границата на страната с Република Гърция 503 грама хероин със съдържание на активен наркотично действащ компонент диацетилморфин 70%, на стойност 80 480 лева. За целта бил използван товарен автомобил-влекач марка „ДАФ“ с прикачено полуремарке-контейнеровоз и контейнер.

Обвиняемият П.А. е обвинен в умишлено склоняване на Х.П. към извършване на престъпното деяние чрез обещание за заплащане на сумата от 300 евро. Третият обвиняем - Е.С., е даден на съд и за помагачество, тъй като умишлено улеснил Х.П. при опита за пренасяне на дрогата. Той предоставил наркотичното вещество на Х.П. и дал съвети за маршрута на пътуване и указания по телефона на кого и как да го предаде в гр. Солун.

Опитът на наркотрафикантите остана недовършен поради намеса на граничните власти, които при щателна проверка открили тайник в кабината на автомобила.

Предстои да започне съдебен процес по делото.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)