Избрани Новини

Двама младежи от Сатовча на съд за смъртта на 32-годишен мъж

Той почина след меле пред гоцеделчевска дискотека

Двама младежи от Сатовча бяха изправени на подсъдимата скамейка за смъртта на 32-годишен мъж, който почина след меле пред гоцеделчевска дискотека, информира struma.bg. Вчера състав на Окръжен съд - Благоевград, председателстван от Красимир Аршинков, даде ход на делото срещу 22-годишния Веселин Джилджов и 20-годишния Филип Филипов от Сатовча, които са обвинени за причиняване по непредпазливост на тежка телесна повреда на 32-годишния Борис Богданов от Монтана. На 4 януари 2014 г. той бе открит в безпомощно състояние на паркинг до дискотека "DOPE", бившата "Бандера Роса", и е приет с алкохолна интоксикация и мозъчен хематом в гоцеделчевската болница. Два дни по-късно той издъхна в болница "Токуда".

Мъжът имал строителна фирма и бил в командировка, като предишната вечер отишъл на дискотека и бил на една маса с компания от Сатовча. Клиентите поръчвали алкохол, пушили, охранителите усетили миризма на марихуана и изгонили навън компанията. Отвън се стига до скарване и блъскане, при което Борис паднал на земята и получил черепно-мозъчна травма. Според заключението на вещите лица причината за смъртта му е падане от собствен ръст.

След фаталния край родителите му дариха органите му.

В хода на разследването са разпитани множество свидетели, сред които и младежите от село Сатовча, които са били в дискотеката. От показанията им е установено, че Борис бил удрян с метален бокс и пръстен с плочка, който бил на Веселин.

Вчера обаче един от очевидците се отрече от показанията си в досъдебната фаза, в които твърди, че „Асен и Веско са удряли и ритали момчето“, и заяви, че ги е дал под натиск, след като е бил бит в полицията. „В Гоце Делчев ме биха доста. Аз съм на 30 години и за пръв път влизам в полиция, но ми рекоха: „Казвай, щото сетне пак ще има налагане“, заяви свидетелят. Под напрежение бил и когато дал повторно показания и пред благоевградска следователка.

На вчерашното първо заседание всички свидетели бяха изслушани в присъствието на вещите лица, които имаха възможност да задават въпроси. Двамата подсъдими младежи не се признават за виновни. Веселин Джилджов е защитаван от софийския адвокат Марин Марковски, а Филип Филипов - от Албина Анева. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)