Избрани Новини

Рецидивист с осем присъди предаден на съд за изнасилване и грабеж

Многократно осъжданият М. Соколов след изтърпяване на поредното си наказание се върнал да живее в Петрич

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу М. Соколов за извършено от него престъпление по чл. 152, ал. 3, т. 5 вр. ал. 1, т. 2, пр. 1 и 2 вр. чл. 29, ал. 1, б. „а“ и б. „б“ от НК и по чл. 199, т.4 вр. с чл. 198, ал. 1 вр. чл. 29, ал. 1 б. „а“ и б. „б“ от НК.

Многократно осъжданият М. Соколов след изтърпяване на поредното си наказание се върнал да живее в Петрич.

На 31.08.2016 г., след разходка с негов познат до минералните извори в с. Рупите, той тръгнал пеш в посока с. Митино. Там, на ж.п. гарата, той се приближил към чакащата влак непозната жена – пострадалата Б.К., хванал я за китката на едната ръка, като я заплашил с отвертка. Със заплашителен тон й казал да не вика, а да тръгне с него, без да се дърпа, защото „с отвертката ще я направи на решето“. Изплашената жена извикала, но в този момент Соколов я ударил силно с юмрук в лицето, след което я стиснал силно за ръката и повел към коритото на р. Струмешница. През цялото време, докато стигнат до поляна, находяща се в местността „Езерица“, обвиняемият й говорел строго и заплашително, като й казал, че наскоро е излязъл от затвора, не се страхува от нищо и ако се съпротивлява, „ще я убие и зарови в полето“. Дори я накарал да изключи мобилния си телефон, който няколко пъти звънял.

Стигайки до поляната, Соколов блъснал жената на земята, ударил я с юмрук в лицето, накарал я да извади сим-картата от телефона, след което осъществил с нея насилствен полов акт. Той отнел от пострадалата мобилен телефон марка „Huawei“ и 40 лева и тръгнал към Петрич.

По-късно, като се прибрал в къщи, бащата на обвиняемия видял как той изважда от джобовете мобилен телефон и пари. Това го учудило, тъй като синът му никъде не работел. След като не получил отговор за произхода на тези вещи, въпреки съпротивата на обвиняемия, родителят успял да ги вземе и доброволно ги предал на разследващ полицай при РУ – Петрич.

Междувременно пострадалата Б.К. сигнализирала правоохранителните органи за случилото се. В хода на разследването е извършено разпознаване на лице, при което жената категорично разпознала и посочила Соколов като извършител на деянията. Разпитан във фазата на досъдебното производство, обвиняемият не се признава за виновен. Дава обяснения, като твърди, че самата Б.К. му предложила да осъществят полов акт, за което му предложила и впоследствие заплатила с мобилния си телефон и сумата от 40 лв.

Предстои да започне пореден съдебен процес срещу обвиняемия Соколов, който понастоящем се намира в затвора в Бобов дол.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов