Избрани Новини

Ще оздравее ли петричката болница?

Ще бъдат разгледани възможните варианти за обединение на МБАЛ "Рокфелер“ и МБАЛ "Свети Врач“

След проведена среща на общинските съветници от Сандански бе взето решение да бъдат разгледани възможните варианти за обединение на МБАЛ „Рокфелер“ и МБАЛ „Свети Врач“.

Целта е оздравяване на петричката болница, стабилизация на двете лечебни заведения чрез оптимизация на приходите и като цяло подобряване обслужването на пациентите от двете общини.

На 10 ноември от 9:30 часа в синия салон на Интерхотел Сандански /поради заетостта на залата на Общински съвет за изборите/ ще бъде проведена извънредна сесия на Общински съвет – Сандански, на която казусът за сливане на МБАЛ „Свети Врач“ и МБАЛ „Рокфелер“ ще бъде поставен за широко обсъждане. Следва да бъдат направени необходимите анализи, да бъдат преценени възможностите и да бъде взето окончателно решение.

Подкрепа за общ мениджмънт на лечебните заведения в Петрич и Сандански има от Министерството  на здравеопазването и НЗОК.

Ако съветниците на двете общини подкрепят мярката, до края на следващата година ще се пристъпи към фактическото обединение на МБАЛ „Рокфелер“ и МБАЛ „Свети Врач“. Ще бъде създадена една болница с два филиала, съответно в Сандански и Петрич.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов