Избрани Новини

Лъчезар Кацарски-син е солист в концерта "Биг Бенд Джаз Академия"

Това е проект на "Музикална къща БНР“ за привличане, израстване и налагане на млади и талантливи музиканти

Биг бендът на Българското национално радио с диригент Антони Дончев ще представи втория концерт от проекта „Биг бенд джаз академия“ на 10 ноември 2016 г., съобщи БНР 

Талантливите изпълнители от новата генерация Лъчезар Кацарски - вокал, Тодор Бакърджиев - тромпет, Михаил Дончев – пиано и вокал, и Евден Димитров - бас китара, ще покажат своите качества в Първо студио от 19.00 часа. 

Най-младият е благоевградчанинът Лъчезар Кацарски, на 17 години. Учи поп и джаз пеене в Националната хуманитарна гимназия в Благоевград. Свири на пиано и хармоника, откроява се с прекрасен глас и завидна за възрастта си вокална техника. Многократно е участвал като солист в концерти на Биг бенд  Благоевград.  Вдъхновяват го забележителни изпълнители като Ерик Клептън, Рей Чарлс, Ал Жиро, Фреди Меркюри, Луис Армстронг. Родителите му са известните благоевградски актьори Албена Чобанова и Лъчезар Кацарски.

Другите солисти са тромпетистът Тодор Бакърджиев, Евден Димитров и Михаил Дончев. 

Тодор Бакърджиев впечатлява с опита си. Възпитаник на  НМУ ”Любомир Пипков” и НМА ”Панчо Владигеров”. Като ученик  прави първите си записи в БНР с Момчил Атанасов трио. Той е един от съоснователите на Брас Асоциация и участва в редица проекти за популяризиране на медните духови инструменти, като “Биг бенд брас асоциация”, “Брас асоциация Комбо” и “БрасВилиДЖ”. През 2011 г. по покана на Милчо Левиев, свири в сформирания оркестър по случай фестивала “Биг бенд олимпикс” в Лос Анджелис. През 2014 г. участва в концертното представяне на проекта на БНР „Пътешествие в два свята” по музика на Милчо Левиев, с  Биг бенда на БНР и хор „Космически гласове”.

Евден Димитров е в плен на бас китарата. Завършил е езикова гимназия в родния си град Монтана, но воден от страстта към музиката, попада в НМА “Панчо Владигеров”. Има сериозно присъствие в проектите свързани със съвременната българска клубна сцена - Southwick, DAYO, FunkyMiracle, Тhe Golden Project, KokaMassJazz.

Михаил Дончев е от забележителното семейство на българските музиканти - Кирил, Антони и Георги Дончеви. Завършил е НМУ „Любомир Пипков“ със специалности пиано и поп и джаз пеене. В Грьонинген (Холандия) получава уникална възможност да музицира с изпълнители като Джийн Джаксън, Алекс Сипиагин, Адам Нъсбаум, Дебора Браун и много други. На концерта на 10 ноември ще направи своя дебют като солист на Биг бенда на БНР под диригентството на баща си Антони Дончев. 

„Биг бенд джаз академия“ е проект на „Музикална къща БНР“ за привличане, израстване и налагане на млади и талантливи музиканти. По идея на продуцента „Джаз, поп и рок музика“ Мая Райкова и диригента на Биг бенда Антони Дончев през януари 2016 година успешно беше поставено началото на поредицата от концерти - творческа лаборатория, която продължава традициите на общественото радио да открива бъдещите звезди на музикалната сцена.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)