Избрани Новини

По чувал цепеници за вота в Трекляно

Общината в Трекляно e най-малката в страната – с 383 избиратели в 19 села

Общината в Трекляно, най-малката в страната – с 383 избиратели в 19 села, осигури на всяка от деветте секции по чувал с нацепени дърва, за да могат помещенията да се отопляват за вота в неделя, каза секретарят на администрацията Василка Кирилова, цитирана от kmeta.bg. Едииствено в общинския център Трекляно може да се ползва калорифер – там печка не не слага, тясно е, отбеляза тя.

Навсякъде другаде се палят печки „банско чудо“ на дърва в изборните помещения. Така температурите са високи – хем от напрежението кой ще спечели  вота, хем от бумтящите цепеници  в печката. Така било и на първия тур на 6 ноември – нищо, че тогава грееше слънце. Треклянско е планински район, особено сутрин, е студено.

И общинската администрация се отоплява цяла зима с твърдо гориво, за целта са осигурени 40 куб. м букови и дъбови дърва, каза кметът Радко Петрунов. В бюджета се заделя перо „дърва за огрев“ – 40 кубика  за общината, плюс 40 кубика за местното училище и седмичния пансион към него. Дървата излизат най-евтиният вариант за отопление – общината плаща по 60-65 лева за кубик метровки, уточни кметът.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов