Избрани Новини

Хижа "Яворов“ е хижа на 2016 година

Тя е известна със своята стара сграда, която наскоро бе ремонтирана

През последните години хижата се наложи сред туристите от страната и чужбина, като една от най-предпочитаните и посещавани хижи. След миналогодишното второ място, тази година хижа „Яворов“ бе избрана за хижа на годината.
На церемонията по награждаването в зала „Максима“ в София присъстваха председателят на УС на ТД „Пирин“ Васил Михайлов, а знамето, на което пише името на победителя, получи секретарят на дружеството Радко Божинов. Той сподели, че е изключително щастлив от това признание, което от своя страна води до задължение той и персоналcj на хижата да я превърнат в още по-уютна и гостоприемна за всички туристи, които я посещават.
„Благодаря на УС на ТД „Пирин“, Община Разлог и Общински съвет-Разлог за помощта, която винаги са оказвали за поддържането на хижата“ - каза Радко Божинов. Той благодари на малкия на брой, но трудолюбив персонал за неуморния труд и доброто отношение към туристите и допълни, че ще продължават да бъдат хижари, а не ресторантьори.
Хижа „Яворов“ е известна и със своята стара сграда, която наскоро бе ремонтирана. Тя разполага с 21 места.
Новата хижа е ремонтирана преди две години и разполага с 70 места. Помещенията и стаите и в двете сгради на хижа „Яворов“ са обновени и обзаведени, закупени са нови легла, матраци, одеяла. Хижата е една от малкото в България, която разполага постоянно с топла вода.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов