Избрани Новини

"Be active – Даваме повече“ пристигна и в Благоевград

Учениците спортуваха активно заедно с лицата на кампанията - музикалните изпълнители от формация 4 D – Део и Рафи

Днес на специално организирано събитие в спортна зала „Скаптопара“ в Благоевград, учениците от Езикова гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ и Профилирана хуманитарна гимназия „Св.Св.Кирил и Методий“ се включиха в националната социално отговорна кампания на Български спортен тотализатор „Be active – Даваме повече“. Цял час те спортуваха активно заедно с лицата на кампанията - любимите музикални изпълнители от формация 4 D – Део и Рафи и представители на регионални спортни клубове. След състезанията празникът завърши с много музика и танци. 4 D изпяха на живо своите хитове, сред които и парчето на кампанията „Даваме повече“.

Целта на кампанията е да накара учениците от горните класове да спортуват активно и да се хранят здравословно. Инициативата е продължение на Европейската седмица на спорта и се провежда с подкрепата на Европейската комисия и Съюза на европейските лотарии (EL). Партньори на „Be active – Даваме повече“ са Министерство на младежта и спорта и Министерство на образованието.

Събитията продължават утре – 16 ноември в Сандански и в Кюстендил - на 17 ноември. През декември месец кампанията ще бъде в училища в столицата, а през новата година – в Пловдив, Пазарджик, Враца, Монтана и други. Със спортни състезания и беседи ще протекат всички посещения на изпълнителите от 4 D формацията и спортистите в различни училища в цялата страна. До момента в кампанията са се включили хиляди ученици от София, Ямбол, Сливен, Бургас, Варна, Велико Търново и Шумен.

Инициативата продължава до 20 март 2017 г. Заедно с нея стартира и национален ученически конкурс за видеоклипове „Be active-изирай се! Даваме повече!“. За да се включат в конкурса учениците трябва да записват видео клипове с послания към всички българи да спортуват повече и съвети как да се води по-здравословен начин на живот. В изработването на видеото трябва да участва целия клас, след което да се качи във Фейсбук с хаштаг #Beactive и да се сподели на фейсбук страницата на конкурса. Най-добрите видеоклипове ще бъдат класирани и наградени със спортни награди за целия клас и училище - волейболна мрежа, баскетболен кош и маса за тенис.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)