Избрани Новини

Ученици призовават към толерантност

Ще отбележат с флашмоб Международния ден на толерантността

Днес отбелязваме Международния ден на толерантността. През 1996 г. Общото събрание на ООН приема Декларация за принципите на толерантността, като член първи дефинира значението на думата, а именно: уважение, приемане и разбиране на богатото многообразие от култури, форми на самоизява и всяка проява на човешка индивидуалност.

Многообразието в обществото и толерантността към всички ще бъде показана чрез флашмоб в двора на Гимназия „Яне Сандански“.

Организаторите от Ученическия съвет – Стоян Атанасов и Мартин Николов, канят всички жители на община Сандански да се присъединят  към събитието, в сряда от 15:00 ч. В знак на подкрепа на равнопоставеността между хората ще бъдат очертани буквите на думата толерантност, чиито контури ще бъдат запълнени с хора и заснети с дрон.

През целия ден ученици от Гимназия „Яне Сандански“ ще анкетират гражданите и гостите на курортния град за толерантността и приемствеността между хората.

Целта и идеята на младите хора е да не обръщаме гръб на различните в обществото. Да уважаваме, приемаме и разбираме разнообразието на културата в днешния богат и шарен свят.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов