Избрани Новини

Отложиха делото срещу Ембака

38-годишният мъж от Сандански е обвинен в убийство на служител на строителна фирма на автомагистрала "Струма"

Отложиха делото срещу Емил Първанов-Ембака заради пътен инцидент, предаде Дарик. Тази сутрин в Окръжен съд-Благоевград трябваше да стартира съдебния процес срещу 38-годишния мъж от Сандански, обвинен в убийство на служител на строителна фирма на автомагистрала „Струма".

Делото обаче бе отложено, след  като стана ясно, че Ембака е ударил неволно лекия автомобил на съдия Петър Пандев.

Инцидентът е станал на 21 октомври в Благоевград. При катастрофата Емил Първанов ударил с джипа си леко лекия автомобил „Опел" на съдията по делото, който бил паркиран на паркинг пред блока му.

За инцидента стана ясно днес в съдебната зала от адвоката на подсъдимия Марин Марковски, който пледира за отлагане на съдебния процес.

„Искаме да си направите отвод, тъй като може да сте предубеден в хода на делото. Нашият подзащитен карал бавно, но е причинил ПТП и повреда на вашата кола. Знаем, че сте над тези неща, но може да проявите лично отношение. Винаги може да остане сянка на съмнение в решението ви, докато гледате делото", с този мотив адвокат Марковски поиска отвод на съдия Пандев.

Колегата му Росен Недин, също го подкрепи и уточни, че за пътния инцидент е съставен акт за установяване на административно нарушение на Първанов. Съдия Пандев увери, че разбира едва тази сутрин кой е виновникът за удара на автомобила му.

„За да няма и капка съмнение, смятам, че трябва да се самоотзова от по-нататъшно участие в процеса", заяви съдия Пандев.

Ембака е обвинен за извършено убийство по хулигански подбуди. Той ще бъде съден, че на 26 юни 2015 година около 13.30 часа на новостроящ се обект „Магистрала Струма", Лот 4, чрез нанасяне на удар с камък по главата умишлено е умъртвил Николай Чивиев от София. Загиналият работел в „Агромах Роуда" ЕООД.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)