Избрани Новини

Ежегодната еко инициатива "Моят зелен град“ осинови своята първа гора

Тя се състои от 1050 млади яворови дръвчета, разположени на територия от 3 дка в ПП "Витоша“

Тази есен ежегодната еко инициатива „Моят зелен град“ осинови своята първа гора, за която ще се грижи през следващите четири години. Тя се състои от 1 050 млади яворови дръвчета, разположени на територия от 3 дка, по пътя на “Алея на билките” в ПП „Витоша“. С осиновяването на гората „Моят зелен град“ цели да продължи да допринася все повече за околната среда и за увеличаването и опазването на горския фонд на страната ни, съобщиха от  Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП).
„Моят зелен град“ се организира за девета поредна година, като през 2016 г. бяха засадени общо 450 дървета - 350 от тях станаха част от втората гора на „Моят зелен град", която вече расте в местност „Офелиите“ в ПП „Витоша“, а още 100 дървета намериха своя дом във Враца, Пловдив, Смолян, Стара Загора и Търговище. Така, след като през 2015 г. първата гора, засадена в рамките на инициативата стана факт в Банкя, през 2016 г. горите, за чието отглеждане екокампанията ще се грижи стават три.
Тази година, през месеците септември и октомври, над 1 800 служители от системата на Кока-Кола в България и доброволци от 16 български града организираха активности по залесяване, почистване, реновиране и облагородяване на местно ниво под мотото „Бъди зелен, не само за ден“.
Основни партньори на тазгодишната екокампания са Югозападното държавно предприятие, благодарение на което беше реализирано осиновяването на гората и Дирекцията на ПП „Витоша“. „Югозападното държавно предприятие има традиции в провеждането на различни доброволчески инициативи на неправителствени организации и компании, които допринасят за една по-зелена България. Подкрепяме всяко начинание, свързано със залесяване и облагородяване на околната среда и искаме специално да благодарим на организаторите на тази прекрасна и полезна инициатива“, каза инж. Дамян Дамянов, директор на ЮЗДП.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов