Избрани Новини

Без куверти в Банско за 8 декември

В повечето заведения ще има или жива музика, или диджеи

Кръчмарите в Банско масово се отказват да искат куверти за празника на студентите 8 декември, информира kmeta.bg. „Нека всеки хапне и пийне колкото иска и според джоба си. Не бива да изнудваме студентите с куверти по 30-40 лева”, казват собственици на механи в града под Тодорка. Те обещават в механите им да има „свободно движение на млади и красиви хора”. И няма да ги задължават с куверти какво и колко да консумират.

Ще има изненади за студентите, за които веселбата е гарантирана. Сигурно е, че в повечето заведения ще има или жива музика, или диджеи. Развлекателната програма на кръчмите включва и празнични томболи. „Наградите за гостите ни ще са скромни, но пък от сърце. Някои колеги ще проведат и викторини, за да проверят знанията на младежите. Разбира се, всичко това ще правим с огромна усмивка. Покрай студентите и ние да се повеселим“, механджията Любен Пумпалов.

В почти всяка механа в града под Тодорка се усеща топлината и уютът на традиционната българска къща. Създадени са по каноните на местната архитектурна традиция, интериорът е изцяло в стил „дърво, камък и метал“. 15 заведения пък предлагат от няколко месеца традиционни гозби, за което притежават и съответния сертификат. „Нашите готвачи приготвят пред клиентите най-вкусните специалитети от региона. Студентите ще се насладят на различни блюда, приготвени на жар или на пещ, сочно чеверме, препечено на тих огън. Добрите стари вина и ракиите обаче трябва да се пият с мярка, за да им останат спомени, а не да приключат купона в Спешен център“, допълва с усмивка старият механджия от Банско.

Банскалии и студенти се молят за студено време, за да може 400-те оръдия в Пирин планина да осигурят сняг в ски зоната над Банско. Защото минусовите температури в Пирин ще са достатъчни, за да може младежите да се насладят на карането на ски и сноуборд по пистите. Не е тайна, че много от младите гости на курорта съчетават веселбата със зимни спортове. Те се надяват да направят генерална репетиция и да изпробват съоръженията и трасетата в ски зоната броени дни преди официалното откриване на зимния сезон, което тази година ще е на 17 декември.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов