Избрани Новини

Две години и шест месеца затвор получи крадец с множество присъди

Наркозависимият С.Натов крал, за да си купи дрога

Районната прокуратура в Кюстендил постигна ефективна присъда по внесен обвинителен акт срещу С. Натов за извършено престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2 във вр. с чл. 195, ал. 1, т. 3, пр. 2, т. 4 пр. 2 вр. с чл. 194, ал. 1 във вр. с чл. 26, ал. 1 във вр. с чл. 29, ал. 1 б. „А“ и “Б“ от НК.

През януари 2016 г. наркозависимият Натов решил да извърши кражби, за да си купи дрога. Той влязъл през отворена врата в дома на семейството Р. и отнел различни вещи - килим, пътека и пердета. Няколко дни по-късно крадецът с помощта на отвертка изкривил външната врата на ПВЦ дограмата на необитаема къща, чийто стопанин от 13 години живеел в чужбина. Откраднатите вещи по-късно продал в квартал „Изток“ в града и похарчил. От назначената по делото оценителна експертиза се установява, че общата им стойност възлиза на 1053 лв.

В хода на съдебното следствие Натов се призна за виновен и сключи споразумение с държавното обвинение. Наложеното от съда наказание от две години и шест месеца „лишаване от свобода“ подсъдимият ще изтърпява при „строг“ режим в затворническо заведение от закрит тип.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов