Избрани Новини

Вячеслав Аргази представи книгата си "Мисия Аристотел и капанът Хигс" в Банско

Авторът представи основните твърдения, които защитава в книгата си – за произхода и законите, по които се развива Вселената,

При изключителен интерес от страна на читатели премина провелата се този петък премиера на новата книга на руския учен Вячеслав Агрази „Мисия Аристотел и капанът Хигс“.
Авторът представи основните твърдения, които защитава в книгата си – за произхода и законите, по които се развива Вселената, за величините на електрическите заряди, гравитацията и нейните количествени съотношения, известни под термина на „тънката гравитационна структура“, намерен е закон за организация и изчисление на масите на елементарните частици, противоречащ на хипотезите на Хигс с неговия бозон, а масата на самия бозон на Хигса е обяснена и изчислена.
По време на срещата с автора, пред изненаданите погледи на присъстващите, Аргази демонстрира своята теория с много примери, доказващи как всяка вселена има своя срок на живот и етапите, през които преминава.
На срещата присъства и Младен Ризов – човекът, подтикнал Вячеслав Аргази да напише книга, в която да представи научните си разработки по един достъпен начин.
Аргази е възпитаник на Московския държавен университет, където е завършил магистратура и аспирантура по специалност „Физика и химия на полупроводници“. Работил в Академия на науките и в Института за ядрена физика, публикувал редица статии по специалността си в руски академични списания, днес вече има издадени 4 книги. Понастоящем живее е Банско – градът, в който успява да развие своите идеи до нивото на научно доказана теория. По думите на автора „книгата е факт благодарение на подходящата атмосфера за творческа работа, която е намерил в Банско“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)