Избрани Новини

ПП ГЕРБ организира безплатни прегледи за рак на гърдата в Бобошево

Над 50 жени от цялата община бяха прегледани

Безплатни прегледи и консултации за рак на гърдата се проведоха в Бобошево със съдействието на ПП ГЕРБ. Инициатор за безплатната кампания бе организационният секретар на политическата сила и клубен ръководител на Жени ГЕРБ в Бобошево Даниела Стоянова.
Само в рамките на ден малко над 50 жени от цялата община получиха възможност да бъдат прегледани. Прегледите и консултациите извърши д-р Георги Лазаров - специалист вътрешни болести и ехографист от град София.
"От дълго време в Бобошево не са организирани такъв тип прегледи, при това напълно безплатни. Само в рамките на един ден бяха прегледани малко над 50 жени от общината, а желаещите да се прегледат профилактично, бяха почти двойно повече", обясни организационният секретар на ГЕРБ Даниела Стоянова. Тя поясни, че поради големия интерес е поет ангажимент да се организират в най-скоро време отново профилактични прегледи.
"Профилактиката е важна, защото открита навреме, болестта може да бъде излекувана и човешкият живот да бъде спасен. Всеки един от нас носи отговорност за собствения си живот, но е важно обществото да оказва подкрепа и да се провежда по-често такъв тип профилактика", коментира още Стоянова, която е и председател на Общинския съвет в Бобошево.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)