Избрани Новини

Болниците в Благоевград продължават да работят с пръстовите идентификатори

Към момента нямат нареждане от Здравната каса да не използват устройствата

Болниците в Благоевград продължават да работят с пръстовите идентификатори, въпреки че  Върховният административен съд ги обяви за невалидни, съобщава БНТ. Управителят на онкоболницата д-р Георги Георгиев обясни, че към момента нямат нареждане от Здравната каса да не използват устройствата.

В онкоболницата в Благоевград има 12 пръстови идентификатора. Здравното заведение е инвестирало около 4 хиляди лева, за да ги внедри.

Д-р Георги Георгиев, управител на Онкоболницата в Благоевград : "Ще ми се нещо да се случи разумно, което да обслужва всички ни и да знаем, че като направим нещо, то ще бъде устойчиво, а не непрекъснато всяка година или през година да сменяме правилата и начина на работа”.

Според д-р Георгиев трябва да се търси ефективен метод за контрол върху хоспитализацията, за да се премахнат болничните лимити. "Aко това, което чух вчера, че с въвеждането на пръстовия идентификатор се контролира хоспитализацията в болниците и то е полезно - нека да останат."

От Многопрофилната болница в областния град казаха, че също не са спрели да взимат отпечатъци на своите пациенти, тъй като нямат официално нареждане от Здравната каса. Лечебното заведение е от павилионен тип и затова системи за пръстови идентификатори там са монтирани в 13 отделения.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов